Z

De eigenschappen van de Duetto houtoven

 

op een rijtje:

 

N

Keramisch gesteente

Ruim 100 kg vuurvaste stenen (60% efficiënter).

N

Thermisch RVS

De interne koepel is gemaakt van thermisch, licht en robuust roestvrij staal.

N

Pyrometers

Twee thermometers geven de constante oventemperatuur aan: één voor de Fiamma’ oven en één voor de Mattone’ oven.

N

Keramisch glas

Twee keramische glazen deuren zorgen voor een heldere weergave van het voedsel wat in de Fiamma’ oven en de Mattone’ oven wordt gekookt.

N

Temperatuurcontrole

Met de controleknop op de ovendeur kan de vlam gemakkelijk worden aangepast door meer of minder lucht toe te voegen.

N

Optionele werkbank

Een optionele handige werkbank, gemaakt van geborsteld roestvrij staal is op aanvraag te verkrijgen.

N

Verrijdbaar

Dankzij de 4 wielen is de Duetto gemakkelijk te verplaatsen op het terras.

N

Houtopslag

Een extra schap voor het opslaan van hout of andere items.

Meer dan één vierkante meter aan kookoppervlak en 100 kilogram aan vuurvaste stenen staan helemaal tot uw beschikking in deze compacte en veelzijdige oven. De Duetto houtoven bereikt al met zeer weinig hout, snel de ideale temperatuur om te kunnen koken!
Direct na aankoop al klaar voor gebruik. De
Duetto houtoven is gemakkelijk verplaatsbaar op het terras of op het balkon, dankzij de 4 praktische wielen.

Met de Duetto, kunt u koken met behulp van zowel vlam als baksteen: terwijl de vloer en de ruimte van de ‘Fiamma’ oven (onder) opwarmt, zal de ‘Mattone’ oven (boven) geleidelijk opwarmen door de indirecte hitte van de vlammen eronder.
Op deze manier kunt u vele gerechten op hetzelfde moment bereiden en gebruik maken van twee verschillende kookmethodes. Bovendien kunt u gemakkelijk doorgaan met koken zonder nieuw hout toe te voegen, dankzij de vele uren (rest)hitte met welke de twee ovens autonoom kunnen functioneren.

De ‘Fiamma’ oven (onder)

Het bereikt eenvoudig een temperatuur van 400°C, produceert een pizza in slechts 90 seconden: het is geweldig om te zien hoe de pizza bubbelt en goud wordt naast het vuur!

Het voedsel wordt gekookt naast de levendige vlam; het absorbeert al de subtiele aroma’s van het hout. Het koken naast de vlam en houtskool maakt vlees, vis en groenten lekker crispy en bovenal smakelijk.

Binnen 20 minuten worden na het aansteken, is de Duetto houtoven klaar om pizza’s en overkheerlijke ‘char-grill’ gerechten te bereiden. De keramische vloerbodem bereikt temperaturen, hoog genoeg om geweldige pizza’s zoals in de pizzeria te bereiden!

De ‘Mattone’ oven (boven)

Het bereikt snel een temperatuur van 300°C, om verschillende items tegelijk te bereiden of zelfs alleen om voedsel op te warmen.

De bakplaat (voor braadstukken, cakes, groenten, kip, aardappelen, etc.) wordt verwarmd door de vuursteen eronder die geleidelijk progressieve warmte uitstraalt.

De hete lucht die door de stenen wordt gecreëerd, zorgt voor een natuurlijke airflow die overtollig vocht elimineert.

De ‘Mattone’ oven wordt aanbevolen voor het bakken van brood en producten die een iets lagere bereidingstemperatuur nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hele zalm, hele kippen of een mooie procureur voor ‘pulled pork’…

Bovendien, wanneer u klaar bent met koken, kunt u door het sluiten van de onderste deur nog zo’n  4 tot 5 kg brood met de ‘Mattone’ oven: de 9 cm dikke, vuurvaste vloer zorgt voor perfect gebakken brood bij een temperatuur van 190/210 ° C.